Stranden van Bali

Bali heeft veel stranden, die lang niet allemaal wit zijn. De surf- en zwemmogelijkheden verschillen sterk. Voor iedere strandwens is wel een specifiek geschikte plek te vinden.

Kuta

Bron: David Stanley, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Het witte, brede en langgerekte strand van Kuta is zowel geschikt voor zwemmers als voor (beginnende) surfers. Vlaggen geven aan of het veilig is om te zwemmen en overal zijn reddingsbrigades. Het strand biedt een kleurig tafereel van ligstoelen en parasols waar men wat kan eten en het sap van een verse kokosnoot of gewoon wat gekoeld water of frisdrank kan drinken. Natuurlijk kunt u zich laten masseren en uw handen en voeten laten verzogen. In de schaduw van de bomen, die langs de gemoedelijke wandelpromenade staan, is de kunstmarkt. Hier vindt u al slenterend vast iets van uw gading. En aan het eind van de tropische dag wacht u een mooie zonsondergang.

Sanur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sanur is een badplaats die niet zo hectisch is als Kuta en ook niet zo totaal verlaten en ver van het Balinese leven als Nusa Dua. Het strand is wit en de mogelijkheden tot zwemmen zijn goed doordat een koraalrif de golfslag tempert en het water maar langzaam diep wordt. Dit maakt het strand van Sanur geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. De vier kilometer lange wandelpromenade loopt langs vele café’s, restaurants en hotels. Sanur is een van de weinige badplaatsen van Bali waar restaurants op het strand staan. Ook kunt u hier de zon ‘uit’ de zee zien opkomen.

Seminyak

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Enige kilometers ten noorden van Kuta ligt Seminyak. Dit is een rustig alternatief voor Kuta. Het heeft een mooi strand, dat uitnodigt tot lange strandwandelingen. De zee is verraderlijk door hoge golven en een sterke onderstroom.

Nusa Dua

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Nusa Dua in het oosten van het zuidelijke schiereiland van Bali is rustig, wit en mooi. Het ligt in een luxe enclave die in de jaren ‘70 gebouwd werd voor de welgestelde westerse toeristen. De omgeving doet internationaal aan. De snorkelmogelijkheden in het kristalheldere water zijn geweldig. Surfers moeten voor hoge golven naar het noordelijke of zuidelijke deel van Nusa Dua gaan. Een wandeling over (een deel van) de vijf kilometer lange wandelpromenade is de moeite waard. U krijgt dan een goede indruk van de diverse resorts. In Nusa Dua wordt u niet benaderd door mensen die hun waren aan de man willen brengen, het is zelfs lastig om in dit gebied een plekje te vinden waar iets te eten te koop is.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lovina

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Als u een strand zoekt in een relaxte omgeving dan is Lovina een goede keus. Lovina ligt aan de noordkust van Bali en heeft een strand van zwart-grijs vulkaanzand. De kust wordt beschermd door riffen in zee, waardoor de golven rustig zijn en het water helder. Vanaf Kalibukbuk voert een pad u langs de kust vanwaar u een prentbriefkaartachtig mooi uitzicht heeft op de bergen in het noordoosten van Bali. In de middag worden in de vissersdorpen als Anturan de bootjes voorbereid op hun nachtelijke visvangst. Als u wilt duiken of snorkelen kunt u overdag met deze bootjes naar het rif. Alhoewel het koraal is aangetast is het de moeite van de duik waard.

Balangan

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Balangan Beach is een afgelegen, idyllisch wit strand met prachtige rotskliffen, waar het toch meestal goed zwemmen is. Het ligt in het noordoosten van Bukit Peninsula, het zuidelijke schiereiland van Bali. U kunt hier goed eten en ook bestaat de mogelijkheid om aan dit, bijna privé-strand, te overnachten in verschillende kleinschalige complexen met strandbungalows.