Vliegreis en tijd

Op ruim 12.000 kilometer van Nederland ligt Bali, het Godeneiland. Binnen 20 uur na vertrek komt u over de azuurblauwe zee aanvliegen en bevindt u zich op dit tropische culturele, spirituele paradijs.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanaf het Europese vasteland zijn er dagelijks vluchten naar Bali. In een aantal gevallen kunt u de hele reis met hetzelfde toestel maken. Hoewel sommige van deze vluchten aangeven rechtstreeks te zijn, is er altijd een stop (van ca 2 uur) in bijvoorbeeld Singapore, Kuala Lumpur of Bangkok. Als u de ‘directe’ verbinding heeft duurt de reis vanaf Schiphol naar Denpasar op Bali, inclusief tussenstop, ongeveer 17 uur.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De luchthaven Ngurah Rai ligt officieel in Denpasar, maar in feite veel dichter bij Kuta. De start- en landingsbaan steekt een stukje in zee uit op het smalle gedeelte van het zuidelijk schiereiland, nog geen twee kilometer ten zuidoosten van het centrum van Kuta.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dagelijks vliegt een aantal maatschappijen vanuit Amsterdam en Brussel naar Bali. De toestellen vertrekken uit Amsterdam aan het eind van de ochtend of het begin van de avond en arriveren een dag later op ongeveer hetzelfde tijdstip (lokale tijd) op Bali. Vanaf Brussel bent u gemiddeld 2 uur langer onderweg vanwege een extra tussenstop.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Bali is het 's winters 7 uur later dan in Nederland en België en tijdens onze zomertijd is het tijdsverschil 6 uur. De Balinezen hebben hun eigen bijzondere kalenders maar werken in de toeristencentra (ook) met onze jaartelling.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reizigers uit de EU kunnen met een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is maximaal 30 dagen op Bali verblijven. Bij aankomst is het zogenaamde visa on arrival te koop (voor rond de 25 USD of Euro 20). U kunt dit later verlengen tot 30 dagen maar dan moet u er rekening mee houden, dat de administratie zo’n 10 dagen vergt en u verschillende malen op het immigratiebureau wordt verwacht. Dit kantoor is ongeveer twee kilometer van het vliegveld van Kuta verwijderd. Als u voorafgaand aan de reis al weet dat u tussen de 30 en 60 dagen wilt blijven, kunt u ook in Nederland al een visum aanvragen bij de Indonesische ambassade in Den Haag. Voor andere visa zoals werkvisa en sociaal-culturele visa kunt u daar ook terecht. U moet het land uiterlijk verlaten op de laatste dag van de geldigheid van uw visum. Indien u uw visumtijd overschrijdt wordt u geconfronteerd met onplezierige maatregelen.

Ambassade/Consulaat

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Nederlands consulaat op Bali bevindt zich op de Jalan Raya Kuta 127,telefoonnummer: +62-361751517. Het consulaat is maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30-16.30 uur Voor sommige zaken kunt u hier terecht, voor andere moet u naar de Nederlandse ambassade in Jakarta op het eiland Java. Het adres daarvan is: Jalan HR Rasuna Said Kav. S-3 Kuningan Jakarta 12950, telefoonnummer: +62- 215248200. De ambassade is maandag t/m donderdag geopend van 08.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 14.00 uur.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een economy class vlucht naar Bali mag in het algemeen per persoon (ouder dan twee jaar) één koffer van 20 of 30 kg meegenomen worden.Het gewicht verschilt per maatschappij en per ticketcategorie. Verder kunt 1 of 2 stuks handbagage meenemen die niet groter mogen zijn dan 40x30x12 cm³, ook hiervan is het (totaal) gewicht afhankelijk van uw ticket, dus check dit vooraf. In verband met de veiligheid gelden voor de bagage strenge regels. In de handbagage mag u bijvoorbeeld geen (zak)messen of meer dan een bepaalde hoeveelheid vloeistof (shampoo e.d.) meenemen. Op de site van Schiphol Amsterdam worden de actuele voorschriften duidelijk opgesomd. Deze voorschriften zijn voor alle luchthavens hetzelfde.