Natuurlijke schoonheid

Bali heeft veel interessante natuurlijke bezienswaardigheden zoals de vulkaan Gunung Agung, ongerept tropisch regenwoud, watervallen, meren, schitterende rijstterrassen en bijzondere flora en fauna.

Bergen (Gunung) Agung en Batur

De heilige berg Gunung Agung is de hoogste piek (3142 m) van de vulkaanketen op Bali, die te zien is op een groot deel van het eiland. Bij de ingrijpende uitbarsting in 1963 stierven 1000 mensen en werden 100.000 dakloos. Vanaf de stad Klungkung slingert een 20 km lange weg, door schitterend landschap, hier naar toe. Op 1000 meter hoogte ligt de tempel der tempels Besakih.

De Gunung Batur ligt in een uitgedoofde oude krater of caldera met een doorsnee van 12 km in het noorden van Bali. Het is een actieve vulkaan van 1717 m hoog. In Penelokan, aan de zuidkant van de Baturkrater, heeft u een indrukwekkend uitzicht op de zwarte lavastromen en het mooie Baturmeer. In het dorpje Kintamani is iedere drie dagen een kleurrijke markt. Houdt er rekening mee dat het op deze hoogte relatief frisjes is (18° C). ’s Middags is het uitzicht vaak minder door wolkenvorming. Beide vulkanen zijn te beklimmen.

Grotten van Gajah en Lawah

De Goah Gajah (Grot van de Olifant) ligt in de vallei van de Petanu rivier. Hij is in de 11e eeuw uitgehouwen en werd in 1923 door een Nederlander herontdekt. De grot ligt nu samen met een tempel in een schitterende, rustgevende tropische tuin waarin het mooi wandelen is. Voor de grot zijn fonteinbaden die voor reinigingsrituelen worden gebruikt. De ingang van de grot wordt gevormd door de gebeeldhouwde mond van een monster. In de grot zijn een lingam, het fallische symbool van de Hindoegod Shiva en een yoni, de vrouwelijke tegenhanger te zien, heel toepasselijk samen met een beeld van Ganesha, Shiva’s zoon.

Goah Lawah is een heilige grot in het zuidoosten van Bali. Een tempel bij de ingang beschermt de grot. De tienduizenden vleermuizen die hier overdag in hangen worden door de Balinezen als heilig beschouwd. Ze vliegen tegen zonsondergang uit; het spectaculairste moment van de dag. Hou wel rekening met de uitwerpselen die dan uit de lucht vallen!

Gitgit waterval

Het dorpje Gitgit ligt op een koele 800 m hoogte, tussen groene berghellingen met bossen, koffie- en kruidnagelplantages, vanille-, cacao- en tropische fruitbomen. Na een wandeling van ruim 1,5 km door de natuur bereikt u over smalle paadjes en trappen de, met 40 meter, hoogste waterval van Bali. De koude nevel die hiervan neerdaalt is na de inspanning heerlijk verfrissend. U kunt hier ook veilig zwemmen.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Bali:

Foto’s van Natuurlijke schoonheid

Ligging