Bezienswaardigheden op Bali

Bali is een schitterend, smaragdgroen tropisch ‘Godeneiland’, vol Hindoeïstische tempels, ceremonies en de overal aanwezige offer altaren en andere kunstzinnige uitingen.

Tempels (Pura)

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bali telt meer dan 200.000 (water)tempels. Zes daarvan zijn de meest heilige, de Kahyangan tempels, die een functie voor het hele eiland hebben. Ieder dorp heeft minstens drie tempels. Vrijwel elke familie heeft een ‘huistempel’.

Lees meer over Tempels (Pura)

Natuurlijke schoonheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bali heeft veel interessante natuurlijke bezienswaardigheden zoals de vulkaan Gunung Agung, ongerept tropisch regenwoud, watervallen, meren, schitterende rijstterrassen en bijzondere flora en fauna.

Lees meer over Natuurlijke schoonheid

Baden in bronwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Water speelt in spiritueel opzicht een belangrijke rol op Bali. Op diverse mooie plekken mogen toeristen ook in het heilige en helende water.

Lees meer over Baden in bronwater

Tirta Empul

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Tirta Empul tempel is gebouwd rond de geiser van Tampaksiring. In dit complex vinden ook belangrijke reinigingsrituelen plaats.

Lees meer over Tirta Empul

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aangelegde natuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ook op Bali wordt rijst verbouwd in terrasvelden die trapsgewijs oplopen. In Jatiluwih vormen ze met andere gewassen schitterende vergezichten. Orchideeënliefhebbers halen hun hart op in Bali Orchid Garden.

Lees meer over Aangelegde natuur

Natuurparken

Bron: , CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Op Bali is de natuur overal prachtig. Twee gebieden zijn aangewezen als respectievelijk Natuurreservaat en Nationaal Park, die tot doel hebben de oorspronkelijke Balinese flora en fauna te beschermen.

Lees meer over Natuurparken

Kunst en nijverheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Balinezen staan bekend om hun kunstzinnige en ambachtelijke vaardigheden. Van oudsher was hun kunst bestemd voor Hindoeïstische ceremonies, maar onder invloed van de Nederlanders is dat verbreed.

Lees meer over Kunst en nijverheid

Tenganan

Bron: Jos Dielis, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Tenganan is door zijn bouw, de rust die er heerst en door zijn inwoners een bijzonder dorp. De bewoners heten ‘Bali Aga’. Zij leven volgens oude animistische religie en beoefenen ongewone ambachten.

Lees meer over Tenganan