Weer en klimaat op Bali

Op het tropische Bali is het gemiddeld 30 graden Celsius. De seizoensschommelingen zijn gering. In de regentijd van oktober tot en met maart is het door de tropische regenbuien iets minder warm.

Klimaat

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bali heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur is rond de 30 graden Celsius en in de nacht ‘koelt’ het af tot zo’n 26 graden Celsius. Incidenteel loopt de temperatuur op tot 38 graden Celsius. Wanneer u zich, natuurlijk altijd goed ingesmeerd met zonnebrandcrème, direct in de zon bevindt, voelt dat erg warm aan, zeker midden op de dag. Aan de kust blaast meestal een enigszins verkoelend windje. In het binnenland is het op het platteland warmer, maar in de heuvels, en zeker in de bergen, ligt de temperatuur duidelijk lager. Als u ’s avonds in de bergen bent is het raadzaam om ook wat warmere kleding mee te nemen. Het eiland kent een droge tijd van april tot en met september en een regentijd van oktober tot en met maart. In de regentijd loopt de vochtigheid flink op. In combinatie met de warmte kan dit als drukkend worden ervaren. De vrijwel dagelijkse tropische stortbuien koelen lekker af, maar duren kort. Over het algemeen verstoren zij uw dag niet, want meestal vallen ze ‘s avonds of ‘s nachts. Ook de droge tijd heeft geregeld forse buien, maar de kans hierop is kleiner. Aan de kust regent het minder dan in het binnenland.

Beste reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wat het weer betreft kunt u het hele jaar naar Bali. Het droge seizoen van april tot en met september is de meest voor de hand liggende periode voor een bezoek aan dit Godeneiland. Maar tijdens het vochtigere en meer bewolkte regenseizoen kunt u hier ook uitstekend op vakantie. Tijdens de zomervakantie van de Europeanen, Amerikanen en Japanners komen de meeste bezoekers naar het eiland. Dat betekent topdrukte van juli tot en met begin september. In die periode zijn de accommodaties overvol en liggen de prijzen hoger. Rond Kerstmis komen veel Australiërs naar Bali. Ook tijdens de Indonesische schoolvakanties is het drukker, in het bijzonder begin april, van eind juni tot begin juli en eind september. De Balinese festivals en speciale vieringen vinden het hele jaar door plaats op telkens wisselende data. Het is dus lastig om daarmee rekening te houden. Op Nyepi, het Balinese Hindoe Nieuwjaar, dat jaarlijks in maart of april valt, is het vliegveld van Bali gesloten. Enige maanden tevoren kunt u informatie krijgen wanneer Nyepi precies valt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Weersverwachting

Bekijk hier de weersverwachting op Bali voor de komende dagen.

Woensdag

  • Max: 30°C
  • Min: 22°C
  • Neerslag: 3.1mm

Donderdag

  • Max: 30°C
  • Min: 18°C
  • Neerslag: 1.9mm

Vrijdag

  • Max: 31°C
  • Min: 24°C
  • Neerslag: 1.6mm

Bekijk de Bali weersverwachting voor 14 dagen

Meer reisinformatie

Meer informatie over uw reis naar Bali: