Candidasa

De in het oosten van Bali gelegen rustige kustplaats Candidasa heeft enkele mooie kleine zandstranden. Het is heel geschikt als thuisbasis voor verkenningstochten aan die kant van het eiland.

Candidasa is een rustgevend oord dat tot 1970 een eenvoudig vissersdorpje was. Nadien is het ontwikkeld tot dé nieuwe badplaats van Bali. Helaas is het voor de kust gelegen koraalrif gebruikt als bouwmateriaal (kalkcement) voor de bouw van de restaurants en hotelaccommodaties. Dit koraalrif beschermde het strand tegen afkalving door de zee. In 1980 was het strand zelfs volledig verdwenen. Het ruïneren van de koraalriffen stopte in 1991 en betonnen muren en golfbrekers werden in zee gebouwd om verdere erosie te voorkomen. Nu zijn er weer kleine zandstranden in en om Candidasa en is het zeewater rustig genoeg om in te zwemmen, snorkelen en duiken. Het kleine vissersdorpje Gili Tepekong, dat net ten oosten van Candidasa ligt, lijkt de beste duikplek in de buurt te zijn. De kleurrijke vissersbootjes die na hun nachtelijke vangst in de vroege ochtend op het strand worden getrokken, worden overdag aangeboden voor snorkeltrips en tochtjes naar de nabij gelegen eilandjes. In het nabij de baai tegen een heuvel op gelegen Pura Candidasa is de dubbeltempel gewijd aan Shiva en Hariti.

Traditionele dorpen in de buurt

Het dorp Tanganan met zijn traditionele bouw en dito bevolking (ook wel Bali Aga genoemd) is slechts vier kilometer van Candidasa verwijderd. In de buurt van deze badplaats liggen landinwaarts nog meer traditionele dorpjes. De omgeving van Candidasa is dan ook aantrekkelijk voor wandeltochten. Bovendien is dit een prima uitvalsbasis voor ontdekkingstochten door de binnenlanden van Oost-Bali en naar de beroemde duik- en snorkelplekken van de oostkust van Bali. De ontspannen sfeer en de adembenemende uitzichten vanaf de direct aan het water liggende hotels, trekken vooral een wat ouder publiek.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Bali:

Foto’s van Candidasa

Ligging