Sanur

In Sanur liggen restaurants direct aan het strand waar ook zonsopgangen zijn te bewonderen. Door de langzaam aflopende en rustige zee is deze badplaats zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Sanur ligt ongeveer 15 km ten noordoosten van het vliegveld van Bali. Het is een stuk rustiger dan Kuta. Sanur strekt zich langs de in oostelijke richting georiënteerde kust uit over ongeveer vijf km. Hier ziet u dus de zon opkomen en op het noordelijke strand mediteren en zwemmen oudere inwoners bij zonsopgang. Hier is ook het hoge Grand Bali Beach Hotel. Nadat dit gebouwd was zorgde de aanblik ervoor dat op Bali niet hoger meer mag worden gebouwd dan de kruin van een kokosnootpalm.

Lekker flaneren

Tussen het strand en het weldadige groen van de tegen elkaar liggende resorts, hotels, restaurants en cafés, loopt een wandelpad. Hierlangs is heel wat te zien: vissers met lange hengels, schitterende villas en vlak bij het Hyatt hotel liggen veel bontgekleurde vissersboten tussen de bomen op het strand. Ideaal dus om hier te flaneren en neer te strijken. Het is bovendien een van de weinige plaatsen op Bali waar restaurants en cafés direct aan het strand liggen. De zee wordt bij Sanur langzaam diep en met eb is het strand heel breed. Bij hoog water is het strand vrij smal maar dan kunt u prima zwemmen. Door een voor de kust liggend, helaas afgestorven koraalrif is de zee bij Sanur rustig. De combinatie van een rustige èn langzaam aflopende zee maakt de plaats geliefd bij gezinnen met jonge kinderen, maar ook de oudere toerist voelt zich hier thuis.

Tufstenen zuil

Sanur is een goede basis voor uitstapjes naar de rest van Bali. Wilt u iets anders dan het strand zien, bezoek dan het Museum Le Mayeur, genoemd naar de Belgische artiest die in 1932 naar Bali kwam. Hij trouwde een Balinese en zij woonden in het huis dat nu het museum is. Dit is een prachtig voorbeeld van de Balinese architectuur. De luiken hebben prachtig houtsnijwerk dat het, uit de negende eeuw daterende, Javaanse verhaal ‘Ramayana’ uitbeeldt. Binnen hangen ongeveer 90 schilderijen van Le Mayeur. In het zuiden van Sanur staat Bali’s oudste kunstvoorwerp: een tufstenen zuil met inscripties. De inscripties zijn in het Sanskriet en beschrijven militaire overwinningen van meer dan duizend jaar geleden. Ze vormen het bewijs dat daar, 300 jaar voor de komst van de Majapahit, al invloed was van het Hindoeïsme.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Bali:

Foto’s van Sanur

Populaire accommodaties in Sanur

Puri Santrian 8.3
5 aanbieders
vanaf €1131
Mercure Resort Sanur 7.3
6 aanbieders
vanaf €1092
Segara Village 8.1
7 aanbieders
vanaf €1080

Bekijk alle 25 accommodaties in Sanur

Ligging