Lovina

Ver weg van het drukke en toeristische zuiden ligt Lovina, een aaneenschakeling van kustdorpjes met donkere vulkaanzandstranden en een schitterende zee waar ook dolfijnen zich als een ' vis' in het water voelen.

Lovina ligt aan de noordkust van Bali. Het is de naam die wordt gebruikt voor de aaneenschakeling van een vijftal dorpjes. Kalibukbuk is één van die dorpen. Het ligt in het centrum van Lovina, ruim tien kilometer ten westen van Singaraja. Hoewel het achterland mooi is en voor vogelliefhebbers zelfs een paradijs genoemd kan worden, komen de meeste mensen naar Lovina voor het strand, de zee en de relaxte sfeer. Langs het strand loopt een geplaveide wandelpromenade vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de zee en het bergachtige noorden van Bali. Koraalriffen zorgen voor een kalme golfslag en helder water. Het is hier goed zwemmen en het rif biedt heel wat te zien voor snorkelaars. De donkere vulkaanzandstranden zijn mooi, maar niet spectaculair.

Dolfijnen spotten

In Kalibukbuk doet het acht meter hoge standbeeld van een dolfijn vermoeden dat deze bijzondere tuimelaars in de omgeving aanwezig zijn. Inderdaad vertrekken iedere ochtend vroeg grote groepen toeristen in veelkleurige bootjes op zoek naar dolfijnen. Mocht de trip tevergeefs zijn dan krijgt u de helft van uw geld terug. Ook zonder dolfijnen is het echter een mooie ervaring om in de nog koele ochtendlucht de zon vanaf het water te zien opkomen. Met de ochtendnevel boven het land, heerst dan een magische sfeer. In dorpjes als Anturan varen aan het eind van de middag de vissersboten uit voor een nachtelijke vangst. In het duister zijn de lampen van deze bootjes aan de horizon te zien.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Bali:

Foto’s van Lovina

Ligging