Kuta

Kuta is dé badplaats bij uitstek op Bali. Kilometers mooi zandstrand, geweldige winkelmogelijkheden, een bruisend nachtleven en accommodaties voor elke beurs. Het is de meestbezochte stad op Bali.

Kuta ligt op het zuidelijke schiereiland van Bali, circa 10 minuten rijden van het vliegveld. In 1936 is het toerisme in dit vissersdorpje begonnen met de bouw van een hotel. Inmiddels is de keus een stuk groter, van eenvoudige, goedkope hotels, tot uiterst luxueuze resorts. Sinds de terroristische aanslag in 2002 wordt veel aandacht besteed aan de veiligheid. Bij de winkelcentra en sommige strandopgangen zijn controles. Kuta trekt vooral jonge reizigers. Het is een drukke toeristenstad, met veel verkeer, maar ook prachtige stranden om te luieren en te genieten van de zonsondergang. De golfslag is flink en regelmatig, ideaal om te (leren) surfen. Het water wordt vrij snel diep. Vlaggen op het strand geven aan of het veilig is in zee te zwemmen en langs het hele strand zijn reddingsbrigades actief. Op en langs het strand biedt de bevolking hun gevarieerde waren aan. Ook kunt u zich laten masseren. Kuta is een eldorado voor de echte shopper. Het grootste winkelcentrum is op het Kuta plein. Daar zijn o.a. een ‘Matahari warenhuis’ en een supermarkt, die een enorm assortiment hebben. Op het strand hier vlakbij is de kunstmarkt met ondermeer textiel, houtsnijwerk en schilderijen. Door de forse concurrentie is afdingen een makkie.

Uitgaansstad

Kuta is een echte uitgaansstad en werkelijk overal en de hele dag door wordt u verleid door eetkarretjes, -stalletjes, kleine eethuizen en eenvoudige tot zeer chique restaurants. Ook fastfoodketens ontbreken niet. Talloze bars sluiten hun deuren laat in de nacht, net als de café’s en de discotheken. De populairste discotheken zijn in Jalan Legian. In de bars treden vaak goede live bands op. De grotere hotels en restaurants organiseren muziek- en dansvoorstellingen. In het noorden gaat de drukte van Kuta ongemerkt over in het aangrenzende Legian. Nog noordelijker wordt het steeds rustiger en komt u terecht in Seminyak, het chiqueste deel van Zuid-Bali. Kuta is een uitstekend vertrekpunt voor dagtochten naar de rest van Bali en touroperators of privé chauffeurs bieden overal tripjes aan. Ten zuiden van Kuta ligt het veel gemoedelijker Tuban Beach dat grote familiehotels en een waterpark met glijbanen heeft. Nog iets zuidelijker is de kustplaats Jimbaran te vinden waar op het strand geweldige visrestaurants zijn.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Bali:

Foto’s van Kuta

Populaire accommodaties in Kuta

Legian Beach 8.2
6 aanbieders
vanaf €1210
Wina Holiday Villa 7.2
5 aanbieders
vanaf €913
Hard Rock 8
5 aanbieders
vanaf €1289

Bekijk alle 19 accommodaties in Kuta

Ligging