Sport op Bali

De zee rond Bali is een eldorado voor watersporters. Snorkelaars en duikers kunnen veel moois zien en zowel de beginnende als ervaren surfer kan zijn hart ophalen. Het warme water maakt het feest compleet.

Duiken/snorkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bali is ideaal voor duikers en snorkelaars vanwege de uitgestrekte koraalriffen en de overweldigende hoeveelheid verschillende, mooie vissen. Als u in snorkeloutfit bij Amed bijvoorbeeld vanaf het strand eenvoudigweg de zee inloopt, waant u zich meteen in een tropisch aquarium. Vrijwel nergens anders is het snorkelen direct aan de kust zo indrukwekkend. Verspreid over geheel Bali vindt u duikscholen en vele touroperators kunnen u (per boot) naar de mooiste plekken brengen. De bekendste zijn: Nusa Penida in het zuiden, Pulau Menjangan in het noorden, Padangbai in het oosten en Taman Nasional Bali Barat in het westen. Bij alle interessante plekken is snorkel- en duikuitrusting te huur.

Surfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De laatste jaren heeft het surfen op Bali zo’n vlucht genomen. Niet alleen door toeristen maar ook omdat de Balinezen zelf op de plank zijn gaan staan. Op de goede plekken kan het zelfs druk worden. Vooral in Kuta zijn veel surfshops te vinden en op Kuta Beach vindt u surfinstructeurs die hun diensten aanbieden. Omdat de golven hier relatief eenvoudig zijn is het een uitstekende plaats voor beginners. Op Bali zijn vele tientallen gerenommeerde surfplaatsen, waarvan de beste aan de zuidelijke kust van het eiland liggen. In het droge seizoen dat van april tot september loopt, zijn de golven aan de zuidwestelijke kant het beste. Gedurende het natte seizoen kunt u beter het oostelijke deel tussen Nusa Dua en Padangbai opzoeken. Voor de werkelijk gevorderden èn voor degenen die het spektakel willen aanschouwen is Ulu Watu in het zuiden het neusje van de zalm. De maar liefst zeven verschillende soorten golven zijn daar groter en spectaculairder dan elders. Met zijn grotten en rotspartijen is het ook een bijzondere bezienswaardigheid.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bali heeft ‘maar’ een paar golfcourses. De bekendste zijn de 18 holes banen van Nusa Penida in het zuiden en die nabij het hoog gelegen Bratan meer.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Galopperen langs het strand bij Seminyak of draven langs de vloedlijn in het Noorden bij Pemuteran of waden tussen rijstvelden of door weelderige riviervalleien… Alles is mogelijk en alleen afhankelijk van uw ervaring.

Watersporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De riffen bij Sanur en Tanjung Benoa zorgen voor rustig zeewater en een grote diversiviteit in waterpret. Parasailen, waterskiën, jetskieën en een tochtje maken met de zo karakteristieke veelkleurige bootjes met grote drijvers aan de zijkanten zijn hier voorbeelden van. U kunt ook met een boot naar de eilanden Nusa Lembogan en/of Nusa Penida varen, waar een enorm aanbod van watersporten is. Diverse reisorganisaties bieden u een volledig verzorgde dag aan.