Excursies op Bali

Bali kan lopend, per auto of scooter verkend worden. Maar ook boottochten, (jeep)safari’s, en rondvluchten bieden u de mogelijkheid met het eiland en de inwoners kennis te maken.

Bali Safari en Marine Park

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Zo’n 20 kilometer ten noordoosten van Sanur ligt het Bali Safari en Marine Park. In dit park valt heel wat te doen voor jong en oud. Zo zijn safaritochten te maken door gebieden die ingericht zijn op Indonesische, Indiase en Afrikaanse wijze. U kunt bijvoorbeeld op de rug van een olifant door het Afrikaanse land trekken terwijl antilopen, gnoes en zebra’s vrij rondlopen. Ook kameel- en ponyritjes behoren tot de mogelijkheden. Verder zijn shows te zien met orang-oetans, olifanten en vogels. U kunt ook Balinese dansvoorstellingen bezoeken en als u hierdoor gegrepen bent, kunt u ook les nemen in deze kunst. In het Marine Park is een zoetwateraquarium en de kinderen kunnen zich vermaken in de achtbaan, botsauto’s en andere kermisattracties. Het zwemparadijs biedt plezier in snelstromend water, op glijbanen en een jungle cruise per boot.

Vliegtuig- en Helikoptervluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Diegenen die het ‘godeneiland’ vanuit de lucht willen zien kunnen vliegtuig- of helikoptervluchten boeken. Deze voeren u in korte tijd over rokende vulkanen, bergmeren, in de zon glinsterende groene rijstterrassen, afgelegen stranden, eeuwenoude tempels en imposante golven.

Boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vele touroperators bieden dagtochten aan naar onder andere Lembongan, een eilandje ten zuiden van Bali. Dit eiland staat bekend vanwege zijn fantastische duik- en snorkelmogelijkheden. Meestal is een bananenbootvaart inbegrepen. Voor een cruise naar het oostelijk gelegen Lombok of naar het eilandje Komodo waar de ‘prehistorische’ Komodovaranen leven, bent u ook minimaal 3 dagen onderweg. Wilt u een langere cruise maken? Geen probleem, keuze te over.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Jeepsafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Diegenen die niet de airconditioning maar de warmte, de verkoelende rijwind en de zon willen voelen en de geuren en wat stof willen opsnuiven kunnen een jeeptocht maken. Of u nu een dagtochtje wilt maken of met uw chauffeur een aantal dagen op stap gaat, u heeft het voor het zeggen. Met een terreinwagen kunt u het hele eiland bezoeken en op plaatsen komen waar anderen alleen maar van dromen. Vergeet niet iets op uw hoofd te zetten en driftig zonnebrand te smeren want anders slaat de zon genadeloos toe.

Dolfijnen spotten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Bali Dolphins bij Sanur worden dolfijnen in gevangenschap gehouden, maar de vriendelijke zoogdieren zwemmen ook vrij rond in de wateren om heel Bali. Theoretisch kunt u ze dus overal vanaf de kust zien. Plaatsen waar u redelijk veel kans heeft de dieren te spotten zijn Amed in het oosten van Bali en in de omgeving van Lovina in het noorden. In Lovina kunt u zelfs ’s ochtends vroeg om 6 uur met een boot mee. Tijdens een twee uur durende tocht is de kans groot dat u enkele dolfijnen zult zien. Mocht dat niet zo zijn, dan krijgt u niet alleen de helft van uw geld terug, maar heeft u toch zonsopgang op zee meegemaakt.

Bali Tracks

Als u graag in de natuur wandelt op weg naar een aantrekkelijk doel, daarbij de mensenmassa's achter u latend, dan vindt u vast inspiratie bij Bali Tracks. Deze website is samengesteld door een Bali insider, die voortdurend op zoek is naar mooie plekken. Hij stuitte bij zijn voorbereidende speurwerk op heel wat mogelijkheden, maar steeds bleek het enorm lastig om die op basis van de beschrijving te kunnen vinden. Dit is voor hem reden geweest om een website samen te stellen met daarbij kaarten met de exacte GPS-cöordinaten. Door middel van de vele foto's ontstaat een goede indruk van de trekkings. Naast enkele hoogtepunten, die door het toerisme al lang en breed zijn ontdekt, treft u vooral verborgen watervallen, afgelegen strandjes en dergelijke aan, die alleen te voet bereikbaar zijn. Sommige van de tochten zijn avontuurlijk en speels, in die zin dat je van tijd tot tijd echt moet zoeken waar je je voeten neerzet, soms in het water. Voor de echte bergbeklimmer is nog meer specifieke informatie beschikbaar.