Ontspanning op Bali

Reisorganisaties plannen tot slot van een rondreis door Indonesië vaak een kort verblijf op Bali omdat het een prima plek is om tot rust te komen, niet alleen op de stranden, maar ook in de natuur en de diverse spa’s.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hou rekening met het toegestane bagage gewicht op de terugreis want Bali is een eldorado voor shoppers. Vooral in het toeristische zuiden is veel te koop. Hier vindt u een bijna eindeloze rij mensen die hun waren aan de ‘man’ brengen. Dit gebeurt vanuit een mand op hun hoofd of een juk op hun schouders, maar ook in piepkleine winkeltjes en grote winkelcentra. Buiten de winkelcentra kan doorgaans fors worden afgedongen. Op Bali zijn veel clusters van winkels die een zelfde soort product verkopen zoals bijvoorbeeld de houtsnijkunst en teakhouten of bamboemeubels. De gebatikte en geweven stoffen, sieraden, schilderijen en de houtsnij- en steenhouwkunst van Bali zijn beroemd. Veel kan ook speciaal voor u worden gemaakt, zoals tassen, sieraden en kleding. Luxe westerse design merken vindt u vooral in de plaatsen Seminyak en Legian.

Markten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De vele markten zijn een lust voor het oog en de koper. Op een kleine oppervlakte staan grote aantallen kraampjes, waar van alles te koop is. Soms is dat voedsel, bijvoorbeeld op de indrukwekkende vismarkt in Jimbaran, maar het kan ook kunst zijn zoals op de kunstmarkt in Ubud. In Sukawati is een enorme markt waar u in tegenstelling tot in Ubud nauwelijks toeristen zult aantreffen. Ook de markten in Denpasar zijn absoluut een bezoek waard.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bali heeft wellicht de grootste dichtheid aan spa’s en resorts ter wereld. Op alle stranden proberen de Balinezen geld te verdienen met het masseren van toeristen. Aan de andere zijde van het wellness-spectrum zijn de luxe tot zeer luxe hotel-spa’s die gezondheids-, schoonheids- en ontspanningsbehandelingen aanbieden. De gespecialiseerde spa- en wellness centra, treft u in de drukste toeristenplaatsen als Ubud, Kuta, Legian en Seminyak. De kosten van een behandeling verschillen enorm per locatie, maar zelfs de duurste therapie is beduidend goedkoper dan die in Nederland. Door hun culturele achtergrond verstaan de Balinezen de kunst om in hun massages een opperste sereniteit te leggen. Ook de mandi rempah, het kruidenbad (met voorafgaande massage) en het melkbad, de mandi susu zijn populair.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor ieder type wandelaar biedt Bali talloze mogelijkheden. Langs het strand, van dorp naar dorp, door de rijstvelden en in de bergen, de routes zijn voor het uitkiezen. Bij iedere accommodatie kunnen ze u hierover adviseren. De meer avontuurlijke tochten leiden naar de toppen van de vulkanen. Op de top van de Gunung Batur is het uitzicht onvergetelijk, terwijl de Gunung Agung bekend staat om de zonsopgangen en de mist rond de Gunung Batukau zorgt voor een mystieke sfeer. In het natuurpark op Oost-Bali zijn veel primitieve paden, waar u alleen begeleid door een gids kunt komen. Gezien de warmte en de wolken die zich ’s middags vaak vormen, is het verstandig om uw tocht in de vroege ochtend te plannen.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op de fiets kunt u de kleine weggetjes van Bali verkennen tijdens een rustgevende rit ver van alle verkeersdrukte van het zuiden. Zolang u rijdt is de hitte door de rijwind meestal goed uit te houden. Dit geldt eens te meer bij het dalen. In feite is heel Bali geschikt om met de fiets erop uit te trekken. Natuurlijk zijn voor sommige tochten een aardige conditie en een mountainbike vereist. Reisorganisaties bieden populaire tochten aan waarbij u hoog in de bergen wordt afgezet. Vandaar kunt u afdalen over relatief rustige wegen en van het uitzicht, de geluiden en de tropische geuren genieten. Ook rond Ubud worden veel fietstochten georganiseerd. Het huren van een fiets is geen probleem op Bali.