Entertainment op Bali

Bali biedt heel wat entertainment in de vorm van bijvoorbeeld attractie-, water– en dierenparken. U kunt de jungle ervaren vanuit de boomtoppen maar ook een olifant berijden of met dolfijnen zwemmen.

Dierentuinen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Bali Zoo, dat vlak bij Ubud ligt, wordt het contact tussen mens en dier bevorderd. Sommige kunt u aaien, andere voeren. Via een ‘jungle tour’ door het verrassend mooi aangelegde park met tropische flora, kunt u Indonesische en andere exotische dieren, zoals een witte en de Sumatraanse tijger van veraf of dichtbij bewonderen. Het Bali Bird Park ligt ten noorden van Ubud. In deze landschappelijke tuin vliegen meer dan 250 veelal tropische vogelsoorten, waaronder de zeldzame paradijsvogel. U kunt de dieren bekijken in speciale kooien waar u doorheen loopt. In één daarvan begeeft u zich zelfs op ‘vogelhoogte’. Het hiernaast gelegen Rimba Reptile Park is de verblijfplaats van de Komodo-varaan en ongeveer 20 andere soorten Afrikaanse en Indonesische reptielen. Voor het vogel- en het reptielenpark zijn combinatiekaartjes beschikbaar.

In Taro, zo’n 14 kilometer ten noorden van Ubud, biedt het Elephant Safari Park een thuis voor mishandelde en verlaten olifanten van Sumatra. Op deze plek in de koele, natte hooglanden, leven ongeveer 30 olifanten. U kunt een ritje maken op een van deze enorme dieren. Ook de licht hellende tocht vanaf Ubud hiernaar toe is de moeite waard. Eind 2010 waren op Bali nogal wat meldingen van hondsdolheid. Deze ziekte kan ook worden overgebracht door apen(beten). Bedenkt u zich dus twee keer voor u naar het ook bij Ubud gelegen Monkey Forest gaat. De grijsharige, gulzige troep Balinese makaken, die in een koel en mooi stukje jungle wonen, zijn namelijk zeer waaks en vaak op rooftocht uit.

Bij Tabanan, iets ten noorden van Tanah Lot, ligt het Vlinderpark Taman Kupu-Kupu. In een grote, met netten afgesloten tuin loopt u temidden van de vlinders. De ene is nog kleuriger en groter dan de andere. Interessant is ook de 'kraamkamer' waar de poppen keurig aan gekleurde wasknijpers hangen. Vrijwel voortdurend ontpoppen vlinders, die na een uurtje vleugels strekken en laten drogen de eerste vliegoefeningen doen. De vlinders die in de morgen uit de pop kruipen worden 's middags in de tuin losgelaten. Een Nederlands sprekende gids is vaak in het park aanwezig.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bali Dolphins ligt net buiten de kust bij Sanur. Hier kunt u in een afgesloten gedeelte van de oceaan, gedurende 40 minuten persoonlijk contact maken met dolfijnen. U kunt met de dieren spelen, ze aaien en knuffelen. Ze zullen u tijdens deze unieke ervaring verrassen met hun intelligentie, vriendelijkheid en fantastische capriolen. Het Waterbom Park in Kuta is een 3,5 hectare groot landschappelijk aangelegd tropisch terrein) met diverse waterglijbanen, zwembaden, en speelterreinen. Met de ‘smashdown’ en de ‘climax’ waarin een snelheid van 70 kilometer per uur wordt bereikt, komen ook de durfals aan hun trekken. Voor kinderen tot 5 jaar oud is een apart, bewaakt deel. Op het Bratan meer in Taman Rekreasi Bedugul zijn allerhande watersporten te beoefenen zoals parasailing en water- en jetskiën. Ook kunt u een tochtje met een speedboot maken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Attractieparken

Bron: Chris Hagerman, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

In Sukawati ligt Bali Fun World, een 2000 vierkante meter groot indoor speelterrein voor kinderen, waar ook volwassenen zich kunnen uitleven op een enorme variëteit aan attracties. Voor de allerkleinste zijn speelmogelijkheden die aan de internationale veiligheidseisen voldoen. In de Bali Botanische tuinen aan de westkant van het Bratan meer ligt het Bali Tree Tops Adventure Park. Hier kunt u de tropen bekijken als ware u een vogel of een slingeraap. Met behulp van o.a. netten en touwen begeeft u zich op flinke hoogte en kunt u zich, veilig gezekerd, al slingerend, springend of balancerend door de jungle begeven. Voor iedere leeftijdsgroep is een speciaal programma beschikbaar.